Zondag wegafsluiting op Holtum-Noord

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Holtum-Noordweg en de Nieuwe Weideweg op bedrijventerrein Holtum-Noord ondergaan een flinke onderhoudsbeurt.

De werkzaamheden zijn eind maart begonnen en zijn naar verwachting eind juli klaar.

Op zondag 5 juli  is de Holtum-Noordweg tussen de rotonde PostNL en de nieuwe rotonde richting Holtum afgesloten van 00:00 uur tot 23:59 uur.

Omleiding
Voor de Nieuwe Weideweg en Holtum-Noordweg 1 tot en met 9: A2 afrit 46 Roosteren, N296n richting Roosteren en Susteren, N296, Ruitersbaan, Verloren van Themaatweg, Leonard Langweg

Over de werkzaamheden

De huidige wegen en rotonde zijn vijftien jaar geleden gerealiseerd. Inmiddels is het gebruik van het bedrijventerrein sterk geïntensiveerd met steeds zwaarder wordende vrachtwagens en lading. Om de veiligheid van de weggebruikers te kunnen blijven waarborgen en om te voorkomen dat de gemeente voortaan elke vijf jaar de wegen moet repareren, wordt op Holtum-Noord grondig ‘constructief’ onderhoud gedaan. De wegvakken inclusief fundering worden vervangen. De rotonde krijgt een opknapbeurt en wordt voorzien van een betonnen wegdek.

Ter hoogte van de ingang van de Holtum-Noord Campus, bij het grote groene warehouse van Leeyen, komt een voorsorteerstrook voor afbuigend vrachtverkeer. Daarmee is de verkeersdoorstroming op de Holtum-Noordweg gewaarborgd, het bedrijventerrein Holtum-Noord toekomstbestendig gemaakt en kan het bedrijventerrein een bijdrage blijven leveren aan de economische bedrijvigheid in de regio.

Cookieinstellingen