Once Upon a Time in the West in Filmhuis De Domijnen

De muziek bij de ‘spaghettiwestern’ Once Upon a Time in the West is ronduit iconisch en versterkt de kracht van de filmbeelden enorm.

Die muziek werd gecomponeerd door de onlangs overleden Italiaanse componist Ennio Morricone. Ze brandt een aantal scenes uit die film voor altijd in je geheugen. Filmhuis De Domijnen vertoont bij wijze van eerbetoon aan Morricone de door Sergio Leone geregisseerde western aanstaande zondag om 15:30 uur. En ofschoon deze rolprent ook al menigmaal op tv is uitgezonden weet de ware liefhebber dat de beste plek om je in deze film en de muziek onder te dompelen een bioscoopzaal is.

Morricone was bijzonder productief. Hij schreef de muziek voor zo’n 500 films en tv-series en componeerde daarnaast tientallen popsongs en zo’n 150 klassieke composities.

De samenwerking met regisseur en jeugdvriend Sergio Leone leverde Morricone de grootste bekendheid op. Hij schreef de muziek bij alle acht Leone-films, waaronder For a Few Dollars More (1965), The Good, The Bad & The Ugly (1966), Once Upon a Time in the West (1968) en Once Upon a Time in America (1984). Het best verkocht de muziek van Once Upon a Time in the West: daarvan gingen tussen de 5 en 10 miljoen exemplaren over de toonbank.

Cookieinstellingen