Zuyderland MC voert kleine versoepeling door in bezoekregeling

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Mede naar aanleiding van de landelijke ontwikkeling rondom het Coronavirus, heeft Zuyderland Medisch Centrum de bezoekregeling weer een beetje versoepeld.

De bezoektijden (17:30-20:00) uur blijven ongewijzigd, maar wel mogen er twee bezoekers per patiënt per dag komen (afzonderlijk van elkaar) en mogen er nu kinderen tot 12 jaar mee op bezoek komen. Komt er één bezoeker, dan mag deze eventueel de hele bezoekperiode aanwezig blijven. Komen er twee bezoekers, dan komen deze bezoekers na elkaar in ‘shifts’ van maximaal een uur. Zo kunnen we de anderhalve meter blijven waarborgen.

Jongere kinderen mogen weer mee

Een minimumleeftijd van het bezoek vervalt. Kinderen tot 12 jaar mogen met een bezoeker mee tijdens het bezoekuur: zij worden dus niet als extra persoon meegeteld. Kinderen vanaf 12 jaar worden wel als één volwaardige bezoeker meegerekend.

Mondkapje indien nodig

Op de afdeling vindt net als bij de ingangen van het ziekenhuis, niet langer een screening plaats. Wel worden patiënten en bezoekers op de afdeling via zes vragen op borden gevraagd of zij klachtenvrij zijn. Zo niet, dan helpt kunnen zij aan de balie een mondkapje halen ter bescherming van zijn of haar omgeving.

Uitzonderingen

Net als afgelopen weken, geldt er op diverse afdelingen een uitzondering op de bezoekregeling. Meer informatie daarover leest u door op onderstaande link te klikken.

Cookieinstellingen