Mergelworkshop met mergel van “dao baove oet d’n tore”

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

workshop Toren SittardDe Sittardse kerktoren wordt gerestaureerd. Oude mergelblokken en ornamenten worden vervangen, zodat de toren weer jaren trots boven Sittard uitsteekt.

Uit de oude mergelblokken die uit de toren komen kun je – onder begeleiding tijdens een workshop – nu zelf iets gaan beeldhouwen. En wie wil er nou geen stukje van die markante kerktoren in de vorm van een zelf vervaardigd kunstwerk in huis hebben?

Wie meedoet aan deze leuke vakantie-activiteit steunt bovendien de restauratie van de toren. Want die willen ze in Sittard beslist niet missen!

Deelname aan de één uur durende workshop kost 7,50 euro (tot 18 jaar) en 10 euro voor volwassenen. Hierin inbegrepen zit een blokje mergel om te bewerken en begeleiding. Mochten er grote blokken mergel beschikbaar zijn dan is het tegen betaling van een meerprijs mogelijk om een groter werk te maken.

Voor kinderen is er frisdrank en een versnapering, voor volwassenen koffie, thee en Limburgse vlaai.

De workshop kan worden bijgewoond op donderdag 13, zaterdag 15, donderdag 20 en zaterdag 22 augustus in Erfgoedcentrum De Domijnen aan de Kapittelstraat 6 in Sittard. Op elke dag zijn er twee sessies: de eerste om 14:00 uur, de tweede om 15:30 uur.

Aanmelden via [email protected] onder vermelding van ‘mergelworkshop’ en je naam en telefoonnummer en da datum en het tijdstip waarop je aan de workshop wil meedoen.

Reacties