In week 30 zijn 37 bedrijven failliet verklaard

CBS
Foto: CC0

In week 30 (20 tot en met 26 juli) zijn 37 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard volgens het CBS.

Dat zijn er 20 minder dan in week 29. In de eerste 30 weken van 2020 gingen 2.127 bedrijven en instellingen failliet, 42 minder dan in dezelfde periode van 2019.

Het CBS brengt tijdens de corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld. Doorgaans zullen de cijfers op donderdag 12:00 uur gepubliceerd worden.

In week 30 zijn 35 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 11 minder dan in week 29. Daarnaast zijn 2 eenmanszaken failliet verklaard, 9 minder dan een week eerder.

Meeste faillissementen in eet- en drinkgelegenheden, industrie en financiële dienstverlening

De eet- en drinkgelegenheden, de industrie en de financiële dienstverlening hadden van alle onderscheiden branches de meeste faillissementen, namelijk elk 6. Dat was er voor de eet- en drinkgelegenheden 1 minder dan een week eerder en voor de financiële dienstverlening waren het er 3 meer.

Tussen de aanvraag en het uitspreken van een faillissement kunnen enkele weken zitten. Vanaf week 14 houden de rechtbanken de rekesten (als een andere partij de rechter verzoekt om een bedrijf failliet te laten verklaren) voor ten minste vier weken aan, tenzij er sprake is van spoed. Daarnaast is door het kabinet een noodpakket voor economie en banen opgezet om bedrijven zoveel mogelijk te ondersteunen.

Reacties