Verkoeling op het water: boten zeer in trek

Plezierjacht op het Julianakanaal bij Urmond
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De zomer zijn boten zeer in trek om vakantie te vieren. En tijdens deze tropische dagen zijn ook de opblaasboten en kajaks niet meer aan te slepen.

Opblaasboten worden op internet ruim dubbel zo vaak gezocht deze zomer, de zoektocht naar kajaks is zelfs verdrievoudigd. Ze vliegen ook online de winkels uit.

Iedereen is op zoek naar verkoeling. Het wordt alleen steeds lastiger om de anderhalve meter afstand te bewaren: de stranden lopen al snel (te) vol. Het alternatief? We gaan massaal het water op. Deze ‘coronazomer’ is varen en kajakken populairder dan ooit tevoren, blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl.

Dat boten populairder dan ooit zijn ligt niet alleen aan de warmte. Het is deze zomer namelijk niet warmer dan vorig jaar, de gemiddelde temperatuur van 2019 (juni tot en met augustus tot nu toe) lag namelijk met 18 graden hoger dan dezelfde periode dit jaar (17 graden).

De zoekterm ‘boot huren’ is de afgelopen vijf jaar nog nooit zo vaak gebruikt als deze zomer, deze is namelijk verdrievoudigd ten opzichte van vorige zomer. Lekker het water op in je eigen beschermde zone en toch veilig en vrij kunnen bewegen, dat is wat mensen tijdens deze coronapandemie prefereren boven de drukte van een strand.

Mocht je nu nog een boot willen huren, dan ben je waarschijnlijk te laat. Bootverhuurbedrijven hebben de agenda’s flink volgeboekt, dus een spontaan dagje varen lijkt onmogelijk. Het alternatief? Zelf een (opblaas)boot of kajak aanschaffen!

Reacties