Laura Koppenberg nieuwe algemeen directeur stichting Dream4kids

Foto: © Dream4kids

Per 1 september 2020 is Laura Koppenberg benoemd tot algemeen directeur van Stichting Dream4Kids.

Laura volgt hiermee Heidi Bunicich op, die sinds mei 2020 een andere functie op Ameland vervult. In de tussenliggende periode heeft Willy van der Luit als interim-directeur de taken waargenomen binnen Dream4Kids.

Koppenberg werkte eerder als organisatie-adviseur en organisatorisch leider bij Stichting CliniClowns. Verder was zij geruime tijd werkzaam in de Hilversumse mediasector, onder andere bij NPO Radio 2 en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

“Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en samen met het team en de vele vrijwilligers het mooie, belangrijke werk van Dream4Kids verder uit te bouwen. Ons doel is om alle kinderen met een trauma tussen de 6 en 12 jaar een fantastische Droomdag te bezorgen, waardoor ze weer met vertrouwen en moed naar de toekomst durven kijken. Daar ga ik voor en dat gun ik ieder kind.”

Voorzitter van het Bestuur van Dream4Kids Tialde Postma: “We hebben veel vertrouwen in de kwaliteiten van Laura. Haar ervaring op het gebied van goede doelen en fondsenwerving en haar betrokken en doortastende persoonlijkheid maken haar tot de juiste persoon om Dream4Kids naar een volgende fase te brengen.”

Over Dream4Kids Stichting Dream4Kids bestaat sinds 2003. De Droomdagen die Dream4Kids organiseert maken deel uit van het behandelplan dat door professionele behandelaars is opgesteld voor kinderen met een trauma. Aanmeldingen komen binnen via onder andere psychologen, kindertherapeuten, Jeugdbescherming en Combinatie Jeugdzorg.

In elke schoolklas zitten gemiddeld 1 à 2 kinderen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt. Denk aan het overlijden van een ouder, broer of zus, huiselijk geweld, misbruik of andere traumatische ervaringen. Een Droomdag helpt deze kinderen weer op weg en het effect werkt nog jarenlang door. Ook de jaarlijkse Clubdag, waar kinderen met lotgenoten in contact komen, draagt bij aan de blijvende impact van het werk van Dream4Kids.

Niet voor publicatie Redacties kunnen voor meer informatie of een interview contact opnemen met Dream4Kids, Lili Euwe, [email protected], 0736428890.

Cookieinstellingen