CV de Narre schuift alle geplande carnavalsactiviteiten op

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Carnavalsvereniging de Narre uit de Sittardse wijk Overhoven meldt op Facebook dat alle voor komend (jubileum)seizoen geplande activiteiten een jaar worden uitgesteld.

Daarnaast richt de carnavalsvereniging de commissie “Wat kent Waal” op om een alternatieve invulling te zoeken voor het komende Vastelaovesseizoen.

Vanwege de voortdurende coronapandemie is het voor CV de Narre, die komend jaar 4×11 jaar bestaan, niet mogelijk om de organisatie van de geplande activiteiten voort te zetten. er gelden nog altijd veel beperkingen voor evenementen waar veel mensen bij elkaar komen. De mogelijkheden voor de organisatie om dergelijke activiteiten op een veilige wijze conform de richtlijnen van het RIVM te laten plaatsvinden zijn zeer beperkt.

Verder meldt CV de Narre dat de inkomsten zeer sterk zijn verminderd, onder andere vanwege het niet doorgaan van het Oktoberfeest en het missen van 2 maanden inkomsten van de inzameling van oud papier. De Narre vinden het verder op dit moment ongepast om sponsoren te benaderen voor een bijdrage, want ook zij hebben te maken met zware economische omstandigheden.

Om deze redenen heeft CV de Narre besloten om alle geplande activiteiten, inclusief de jubileumavond, te verplaatsen naar het carnavalsseizoen 2021-2022.

Verder geven de Narre aan dat zij, in lijn met de richtlijnen van het RIVM en de wensen vanuit de doelgroep, de Narrinnekes en Narre oet Euverhaove, alternatieven willen organiseren en faciliteren, ook al zijn mogelijkheden beperkt.

“We denken dat er met name dit jaar behoefte zal zijn om de Vastelaovend te vieren, elkaar een ‘Maske’ voor te houden en afstand te nemen van de dingen waar we dagdagelijks mee bezig zijn. We hebben hiertoe een werkgroep ‘Wat kent Waal’ opgericht om te brainstormen over ideeën en deze uit te werken. De werkgroep staat open voor alle suggesties, ook van u!”, zo zegt vorst Rob I.

Prins Rik I en jeugdprins Ruben I zijn bereid om in functie te blijven tot het seizoen 2021-2022.

Eerder maakte CV De Kempernaaze ook al bekend grote bijeenkomsten af te gelasten.

Cookieinstellingen