Inhoudelijke behandeling zaak Nicky Verstappen start maandag 28 september

Foto: CC0

Maandag 28 september 2020 start bij de rechtbank Limburg in Maastricht de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

Voor de inhoudelijke behandeling zijn 7 zittingsdagen gereserveerd. De zittingen beginnen steeds om 09:30 uur.

Invulling zittingsdagen

De invulling van de zittingsdagen is als volgt:

  • 28 en 29 september: bespreking dossier, inclusief tonen 3D presentatie door Openbaar Ministerie
  • 5 oktober: eventueel uitloop bespreking dossier en horen deskundige
  • 7 oktober: ’s ochtends – behandeling persoonlijke omstandigheden en horen van deskundigen van Pieter Baan Centrum; ’s middags –
    spreekrecht nabestaanden en toelichting vordering nabestaanden
  • 8 oktober: requisitoir
  • 12 oktober: pleidooi
  • 16 oktober: repliek en dupliek

Coronamaatregelen

De zittingen zijn openbaar, maar in deze tijden van corona gelden vanzelfsprekend de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid. Lees hieronder welke dat zijn.

Wie mag aanwezig zijn?

In de zittingszaal wordt slechts een beperkt aantal aanwezigen toegelaten. Dat zijn de leden van de rechtbank, de officieren van justitie, de verdachte met zijn advocaat, de familie Verstappen, hun woordvoerder en hun advocaat.

Zitting bijwonen als publiek

Vanwege de coronamaatregelen en het daardoor beperkte aantal plaatsen in de zittingszaal is er voor het publiek geen mogelijkheid om de zittingen in het gerechtsgebouw bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen de zitting op beeldschermen volgen in Wijkcentrum Het Ruweel aan de Malbergsingel 62 in Maastricht. De deuren van het wijkcentrum gaan alle zittingsdagen om 09:00 uur open. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt en vol=vol.

Reacties