Nieuw programma Petje af gestart met snuffelmiddag

Foto: © Petje af Zuid-Limburg

Woensdag 16 september ging het aanvullend onderwijsprogramma 2020-2021 van stichting Petje af Zuid-Limburg van start met een snuffelmiddag in het centrum van Geleen.

Een tiental kinderen had zich opgegeven voor een bezoek aan de circulaire fietsenwinkel Revélo Bikes van Herman Hammer en de Robert Knops Vis en Aquarium.

Herman liet de kinderen een band plakken en vertelde over zijn werkzaamheden als fietsenmaker. De fiets van Tren (8) werd overigens van top tot teen nagekeken en daar waar nodig zelfs gerepareerd.

Bij Robert Knops waren de kinderen onder de indruk van de vele vissen die binnen en buiten rond zwommen. Uiteraard vielen anemoonvis Nemo en doktersvis Dory – vissen uit de bekende Disney films – als eerste op. Ook vroeg iemand of ze ook haaien verkochten. Soms komt dat wel eens voor, deze zijn dan op bestelling, zei een medewerker van de visspeciaalzaak.

Na afloop zei Michel van Dijke, locatiemanager van Petje af Zuid-Limburg, zeer tevreden te zijn over de aftrap. Kinderen vonden het reuze interessant want om 16:30 uur wilde nog niet iedereen naar huis.

Vanaf zondag 20 september start het zondagprogramma bij locatie in Sweikhuizen/Geleen, Heerlen en Maastricht. Kinderen tussen de 9 en 14 jaar kunnen kosteloos meedoen. Meer informatie of meteen inschrijven kan door een e-mail te sturen aan [email protected].

Cookieinstellingen