Sintshow 2020 ‘Sinterklaas & De Luie Lift’

Foto: Sint Show

Het Limburgs Sinterklaasjournaal organiseert in samenwerking met Foroxity Sittard het grootste interactieve sinterklaasfeest van het zuiden: Sintshow 2020 ‘Sinterklaas & De Luie Lift’.

Doordat er veel sinterklaasfeesten geen doorgang kunnen vinden, hebben de organisatoren gepuzzeld om de Limburgse kinderen toch een magisch sinterklaasfeest te kunnen bezorgen. Dit resulteerde in een grote interactieve beleving door 4 bioscoopzalen, waarbij elke 20 minuten een nieuwe groep van maximaal 50 personen mag starten. In alle zalen ontmoet je Pieten van Het Limburgs Sinterklaasjournaal en gaan de bezoekers samen met hen het Sinterklaasfeest proberen te redden.

Sint ShowHet verhaal

Op woensdag 2 december 2020 komen Sinterklaas en zijn Pieten naar Foroxity Sittard! Alles staat klaar, maar dan bereikt ons het slechte nieuws… Sinterklaas zit opgesloten in de lift van de bioscoop! Hoe krijgen we de goedheiligman op tijd uit de lift voor pakjesavond. Sinterklaas & De Luie Lift is een interactieve show (geheel coronaproof) voor jong en oud. Je gaat samen met de Pieten op zoek naar een manier om de lift open te krijgen. Deze zoektocht leidt jullie door maar liefst vier verschillende bioscoopzalen. Lukt het jullie om Sint te bevrijden uit deze benarde situatie, zodat pakjesavond door kan gaan?

Het Limburgs Sinterklaasjournaal

Ondanks dat Het Limburgs Sinterklaasjournaal dit jaar geen nieuwe serie maakt, blijven de organisatoren niet stilzitten. Er verschijnt een nieuwe sinterklaashit met videoclip en er worden losse items gemaakt en uitgezonden.

Het landgoed van de Sint

Naar alle waarschijnlijkheid opent Het landgoed van de Sint in Schinveld dit jaar weer haar deuren. Op het landgoed krijgen jaarlijks bijna 10.000 grote en kleine bezoekers een rondleiding door de Limburgse verblijfsplaats van Sinterklaas. Ze oefenen op oefendaken, krijgen les in de pietenschool, dansen mee op de nieuwste liedjes en ontdekken privévertrekken van de goedheiligman. Voor deze editie is de rondleiding coronaproof gemaakt, maar niet minder magisch. De vergunningsaanvraag ligt bij de gemeente en de organisatoren hopen hier op korte termijn uitsluitsel over te krijgen. Op de website www.hetlandgoedvansint.nl zijn alle coronamaatregelen en de opzet te bekijken.

Cookieinstellingen