Bekijk Zuyderland documentaire over corona via Pathé Thuis

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op donderdag 5 maart 2020 wordt de eerste patiënt met COVID-19, beter bekend als het coronavirus, opgenomen in Zuyderland Medisch Centrum.

Daarmee begint een periode waarin de ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen worden overspoeld met coronapatiënten. De speciale corona-afdelingen en de uitgebreide Intensive Care kunnen de grote toestroom maar ternauwernood aan. Maar niet alleen de ziekenhuizen, ook de Zuyderland Zorgcentra en Zuyderland Thuiszorg worden door de pandemie hard geraakt.

Over deze periode heeft Zuyderland een documentaire film gemaakt. In ‘De storm doorstaan‘ doen vertellen twaalf Zuyderlanders hoe zij deze heftige periode ervaren en beleefd hebben. De film duurt 85 minuten en biedt een unieke inkijk van binnenuit, over hoe het coronavirus de organisatie uiteindelijk dichter bij elkaar heeft gebracht.

De documentaire kan tot 31 januari 2021 via Pathé Thuis bekeken worden voor een prijs van €2,99. Pathé Thuis is beschikbaar op laptop, Smart TV, Xbox One, PlaysStation, Apple TV, Android TV, tablet en mobiel. De beste kijkervaring is via de TV: met Google Chromecast en Apple Airplay stream je eenvoudig van een mobiel of tablet naar het grote scherm.

Cookieinstellingen