Societé Zitterd gelast carnavalsactiviteiten af

<em>Kanon van 't Balkon - archiefoto 2017</em>
Kanon van 't Balkon - archiefoto 2017
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Societé Zitterd, het samenwerkingsverband tussen Senaat, Optochkommitee en Auw Prinse organiseert in de aanloop naar en tijdens carnaval 2021 in Sittard geen activiteiten.

Dat betekent dat alle topevenementen van het Sittardse carnaval – Gala Prinsenbal, Het Kanon van het Balkon, de Kènjeroptoch, de Grote Optoch én de Sjurkarre-optoch het komende seizoen 20/21 – geen doorgang zullen vinden.

De reden voor deze met pijn in ’t vastelaoveshart genomen beslissing is het nog altijd rondwarende coronavirus en alle (overheids-)maatregelen die in acht moeten worden genomen om het virus eronder te krijgen en te houden.

Joep Wijnands, voorzitter van Societé Zitterd: “De gezondheid van medewerkers, artiesten, optochtdeelnemers, de mensen langs de optochtroute, kortom die van álle carnavalisten, gaat boven alles. Bij de activiteiten die de Societé normaliter organiseert is het echter onmogelijk om er consequent voor te zorgen dat deelnemers onderling anderhalve meter afstand in acht nemen. Op dit moment vinden we het daarom niet verantwoord om onze activiteiten tijdens carnaval 2021 te laten plaatsvinden.”

Toch houdt Societé Zitterd nog een slag om de arm. Wijnands: “We volgen de ontwikkelingen op de voet. Als er zich, tegen de verwachting in, toch positieve veranderingen voordoen zullen we beslist kijken of het mogelijk is om verantwoorde alternatieven te bieden”.

Cookieinstellingen