Ook De Marotte Zitterd ziet af van carnavalsactiviteiten

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Marotte Zitterd, de oudste carnavalsvereniging binnen de gemeente Sittard-Geleen, laat middels een persbericht weten komend carnavalsseizoen geen activiteiten te zullen organiseren.

Hieronder leest u het volledige persbericht.

Persbericht De Marotte Zitterd

Geen activiteiten voor Marotte Zitterd in seizoen 2021/2022

Op het ogenblik leven we nog steeds in een onwerkelijke periode die al een hele tijd gaande is en vooralsnog is het einde nog niet in zicht.

De Marotte Zitterd is van mening dat er op dit moment dan ook veel belangrijkere zaken spelen dan de georganiseerde Zittesje Vastelaovend. Om die reden is er ‘bie besjloet van Vorst Marot en ziene Wieze Road’ besloten het komende seizoen géén activiteiten te organiseren. Verder houdt dit besluit in dat er geen nieuwe stadsprins zal worden uitgeroepen, dat het Zittesj Vastelaovesleidjeskonkour definitief wordt geannuleerd en zodoende ook geen ‘Marottesjlager’ 2021 gekozen zal worden. Er zullen geen traditionele zittingen gehouden worden, er zullen geen scholenbezoeken of bezoeken aan bejaardenhuizen plaatsvinden en er zal op carnavalsmaandag ook geen Tröötekonkoer op de Markt zijn.

Vorst Jan I van De Marotte Zitterd laat weten dat men bij dit besluit zeker niet over één nacht ijs gegaan is en dat het besluit met pijn in het vastelaoveshart genomen is. Hij geeft aan dat de gezondheid van de vrijwilligers, artiesten en bezoekers altijd voorop moet staan en dat De Marotte zich realiseren dat het, gezien de onzekere situatie omtrent COVID-19, niet verantwoordelijk is om grootschalige evenementen te organiseren.

“Wij weten echter dat de ‘richtige Vastelaovesvierder’ het toch op zijn eigen manier zal gaan vieren”, aldus Vorst Jan I, “en wij steunen dit uiteraard ten zeerste, zo lang iedereen de dan geldende richtlijnen maar in acht neemt.”

De Marotte Zitterd gaan de komende periode verder met het inventariseren en wat wel mogelijk is binnen de tradities van de Zittesje Vastelaovend en wat past binnen de richtlijnen van het RIVM. Via de site van De Marotte Zitterd en via de social media zullen initiatieven worden gecommuniceerd.

*** einde persbericht ***

Afgelopen week maakte Societé Zitterd, het samenwerkingsverband van Optoch Kommitee Zitterd, Senaat en Auw Prinse Zitterd bekend vanwege de coronacrisis komend carnavalsseizoen geen grote activiteiten te zullen organiseren. Dat betekent géén Gala Prinsebal, géén Kanon van ’t Balkon en géén optochten in ’t Sjtedje van lol en sjpas.

Eerder maakten al diverse andere carnavalsverenigingen bekend vanwege de coronacrisis géén activiteiten te organiseren waarbij veel mensen samenkomen: CV De Narre (Overhoven, Sittard), De Kempernaaze (Kemperkoul, Sittard), De Koelköp (Sanderbout, Sittard) en de Sjoutvotte van Gelaen (Geleen Zuid/de Kluis). Er zullen er ongetwijfeld nog meer volgen.

 

Cookieinstellingen