Cheque van VONJAxl en klanten voor Torencomité

Foto: SGN

Voorzitter van het Sittardse Torencomité, oud-burgemeester Sjraar Cox, nam vanmiddag een cheque ter waarde van 650 euro in ontvangst in damesmodewinkel VONJAxl.

Omdat VONJAxl dit jaar tien jaar bestaat en de geplande festiviteiten om dat feit te vieren in het water vallen ten gevolge van de coronapandemie besloten Yvonne Janssen en Ed Schappin een actie ten bate van het Sittardse Torencomité te starten. Klanten die VONJAxl wilden feliciteren met het tweede lustrum werden verzocht om een donatie te doen ten bate van de restauratie van de Grote Kerk. Veel klanten gaven daar gehoor aan en deponeerden een envelop met een gift in de speciaal daarvoor in de vorm van de kerktoren vervaardigde brievenbus in de winkel.

Het Torencomité beijvert zich voor het bijeenbrengen van een bedrag van 325.000 euro, om daarmee het gat in de begroting voor de restauratie van de toren van de Grote Kerk van Sittard te dichten. De restauratie van de toren kost in totaal anderhalf miljoen euro. Het gros van het benodigde budget wordt bijeengebracht door bijdragen van het Bisdom Roermond, de Provincie Limburg en de Gemeente Sittard-Geleen. Het restant – die 325.000 euro – moet worden bijeengebracht door de parochie en die heeft daarvoor het Torencomité opgericht.

Sjraar Cox liet weten dat het streefbedrag momenteel voor iets meer dan de helft binnen is en dat de fondsenwerving ook in 2021 doorgaat.

Wie geld wil doneren ten bate van de restauratie van de toren van de Grote Kerk heeft daartoe diverse mogelijkheden. Zo kunnen bij wijnhandel Van Berkum torenwijn (rood en wit) en snoepspekken worden gekocht en bij brouwerij Ambrass of via De Mander het speciaalbier Ambrassadeur. Of bestel een torenboeket bij Iris Bloemen in Born. Maar er kunnen ook nog altijd kleine en grotere stukken van de toren worden geadopteerd via het adoptieplan. Kijk voor meer informatie op de website en op de Facebookpagina van het Torencomité

Reacties