In week 42 zijn 46 bedrijven failliet verklaard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In week 42 zijn 46 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS.

Dat zijn er 6 minder dan in week 41. In de eerste 42 weken van 2020 zijn 2.719 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 309 minder dan in dezelfde periode van 2019.

Het CBS brengt tijdens de corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld. Doorgaans zullen de cijfers op donderdag 12.00 uur gepubliceerd worden.

In week 42 zijn 40 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard, 6 minder dan in week 41. Daarnaast zijn 6 eenmanszaken failliet verklaard, evenveel als een week eerder.

Meeste faillissementen in bouwnijverheid

De bouwnijverheid had van alle onderscheiden branches de meeste faillissementen, namelijk 8. Dat zijn er 2 minder dan in week 41. Verder zijn in de specialistische zakelijke diensten (o.a. juridische dienstverlening, architecten- en reclamebureaus) 6 bedrijven failliet gegaan, 4 meer dan in de voorgaande week. In de industrie en de financiële dienstverlening zijn elk 5 faillissementen, vergeleken met een week eerder 1 minder in de industrie en 3 minder in de financiële dienstverlening.

Reacties