Van Helvert: ‘niet kniezen maar aan de slag’

Foto: CDA

Het doorgaans altijd opgewekte Tweede Kamerlid voor het CDA Martijn van Helvert had dinsdag even zwaar de pé in.

Zou je ook niet, wanneer je te horen krijgt dat je van plek 16 op de kieslijst van je partij in 2017 bent gezakt naar plek 25 voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021? Zeker wanneer je beoordelingsgesprekken altijd positief waren? Zou die vroegtijdig mislukte gooi naar het partijleiderschap hem wellicht toch parten hebben gespeeld?

Van Helvert, doorgaans zeer actief op social media en altijd laagdrempelig bereikbaar voor de mensen, sleepte in 2017 op positie 16 van de lijst maar liefst 19.000 voorkeurstemmen binnen en verdiende daarmee op eigen kracht zijn kamerzetel. Los van de lijsttrekker had alleen Pieter Omtzigt meer voorkeurstemmen.

Gevraagd naar een reactie op zijn plek op de kieslijst zegt de uit Sittard afkomstige CDA-politicus: “Ik vind dat best laag en daar baal ik van. Maar het is niet anders.” De lage klassering maakt hem wel extra strijdbaar: “Gelukkig zijn er veel mensen die willen helpen in de campagne. Die wordt heel goed voorbereid en daar ben ik dankbaar voor. Het doel is 25.000 stemmen en dan hebben we de verkiezingen gewonnen. En daar gaan we voor! Ik ben erop gebrand om ook na de verkiezingen Limburg en de Limburgers met hart en ziel te vertegenwoordigen in Den Haag!”

Cookieinstellingen