Tot januari geen concerten in Salviuskerkje Limbricht

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het bestuur van de Stichting Oude Salviuskerk heeft besloten om de zondagmiddagconcerten tot en met 31 december te annuleren.

De geannuleerde concerten worden doorgeschoven naar 2021.

Het bestuur van de Stichting zorgt er zo goed mogelijk voor om in het kader van COVID-19, steeds de voorgeschreven kabinetsmaatregelen te handhaven voor allen in het kerkje, maar gezien het sterk opgelopen aantal besmettingsgevallen en de hierdoor heersende bezorgdheid heeft men gemeend dit besluit toch te moeten nemen.

“Het Salviuskerkje moet een veilige haven zijn voor de musici, de bezoekers en de vrijwilligers!” zo stelt het bestuur.

Na het indrukwekkende Orgelconcert door Luc Ponet ter afsluiting van de Mariatentoonstelling in augustus, werden nog 3 prachtige ensembles in het kerkje ontvangen: Paul van Loo en Ivo Rosbeek met “Sjoën Leedjes”; pianiste Sophía Shapiro en violist Rauf Berman met “Van Bach tot Piazzolla”. En op zondag 18 oktober ontving het Salviuskerkje in de serie in samenwerking met het Conservatorium Maastricht het Maastricht Society of Music (MSM) Quartet. Dit kwartet speelde twee topstukken uit de strijkkwartet literatuur: het “Dissonantenkwartet” van Mozart en “Der Tod und das Mädchen” van Schubert.

Stichting Oude Salviuskerk streeft ernaar de deuren voor de concertbezoekers begin januari weer te openen, maar wel onder voorbehoud van de dan geldende situatie en maatregelen.

De geplande openstellingen op zondag 1 november en zondag 6 december vinden wel doorgang. U kunt dan tussen 14:00 en 17:00 uur het oude kerkje bezoeken. Kijk op www.salviuskerkje.nl voor actuele informatie.

pianiste Sophía Shapiro en violist Rauf Berman
Cookieinstellingen