Ballade ‘Same’ vanmiddag te zien en te beluisteren op L1

Foto: T&T

Dankzij de coronapandemie wordt het dit jaar een schrale Elfde van de Elfde. De opening van het vastelaovesseizoen verloopt ingetogen en niet zoals dat zou moeten: uitbundig.

Tal van carnavalsactiviteiten zijn al afgeblazen. Het Vrijthof in Maastricht blijft vandaag leeg. En dat geldt vanavond ook voor het Kloosterplein in Sittard en de Markt in Geleen.

Provinciale omroep L1 besteedt vandaag uiteraard wel uitgebreid aandacht aan de eerste dag van het nieuwe carnavalsseizoen. En dat gebeurt vanzelf coronaproof met het uitzenden van tal van carnavalsliedjes. Vanmiddag zal op L1 naar verwachting tussen 13:00 en 14:00 uur ook het door Reinhard Wind geschreven en het door ’t Trumke en ’t Tröötje uitgevoerde nummer ‘Same’ zijn te zien en te beluisteren op tv in het programma L11 Alaaf. Een mooie ballade vol verlangen naar het ‘normale’ normaal. Streekomroep Bie Ós zendt vanavond om 19:00 uur de perspresentatie van ‘Same’ uit op tv in het programma Ónger Ós.

Same is een lied van verlangen naar de tijd van vóór de coronapandemie toen we nog met gezin, familie, vrienden en bekenden onbeperkt konden genieten van alles wat het leven extra gezelligheid en franje geeft. Zoals Vastelaovend, Kermis, Oktoberfeest en alle andere culturele evenementen in Limburg die ons zo vertrouwd en dierbaar zijn.

Same is ook een verklanking van hoop vanwege de zekerheid dat ons gevoel van ‘samezeen’ op een moment toch weer zal terugkeren en we als vanouds kunnen genieten van elkaar en de mooie dingen in het leven.

Als er één positief punt is in de coronacrisis is het zeker het toegenomen besef dat we elkaar nodig hebben, dat gedeelde vreugde dubbele vreugde is en dat we mét elkaar deze tijd zullen kunnen doorstaan en weer ‘Same’ zullen komen.

Na enkele weken van intensief repeteren onder leiding van Reinhard heeft ’t Trumke en ’t Tröötje het lied opgenomen in de Muziekgieterij in Maastricht. ‘Same’ wordt gezongen door Joyce Vahsen, zij is de dochter van de muzikaal leider Jack Vahsen.

Nu het erop lijkt dat de Vastelaovend in Limburg in de komende maanden in de ijskast is beland, waardoor ook de traditionele jaarlijkse productie van Vastelaovesliedjes belangrijk is ingedamd, reikt ’t Trumke en ’t Tröötje alle Limburgers hiermee een lied aan waarmee ons ‘Same’ zijn kan worden bezongen in afwachting van betere tijden!

Een voorproefje van ‘Same’ vindt u in onderstaande trailer:

Wilt u het volledige nummer ‘Same’ ontvangen? Maak dan 3 euro over op bankrekeningnummer NL20RABO0110444671 ten name van Stichting T en T Evenementen, onder vermelding van uw e-mailadres. Een digitale kopie van ‘Same’ wordt dan per omgaande verstuurd naar het door u opgegeven e-mailadres. Het nummer is uiteraard bedoeld voor persoonlijk gebruik.

Als u gebruik maakt van mobiel bankieren dan kunt u ook betalen middels een ‘Tikkie’ via WhatsApp. Stuur daarvoor een e-mail met vermelding van uw mobiele nummer naar [email protected]. Bij betaling via Tikkie a.u.b. vermelden: ‘Same’ + uw e-mailadres.

Voor elk besteld en verkocht exemplaar van ‘Same’ draagt ’t Trumke & ’t Tröötje één euro af als bijdrage aan de restauratie van de toren van de Grote Kerk in Sittard.

Cookieinstellingen