Pop-up vuilnisbelt in Stadbroek?

Foto: SGN

In de Sittardse wijk Stadbroek worden momenteel een aantal oude portiekflats gesloopt. ZOwonen gaat er, onder meer op de Vermeerstraat en de Rembrandtstraat, nieuwe woningen neerzetten.

Ook in deze wijk wordt wel vaker illegaal afval gedumpt, maar sommige mensen zien in het voor de sloop klaarmaken van de oude portiekflats een uitnodiging om langs de bouwhekken zonder de minste schaamte hun afval te dumpen. In de nacht van dinsdag op woensdag werd, zo meldt De Limburger, daarin toch wel de overtreffende trap bereikt: onbekenden dumpten een complete vuilnisbelt langs een inrit achter de flat op de hoek van de Rembrandtstraat en de Pieter de Hooghstraat. En niemand zou er iets van hebben gemerkt.

Er ligt een vrachtwagenlading met troep, variërend van een kapotte winkelwagen, oude autobanden en zakken vol huisvuil tot afgedankte huisraad, kinderspeelgoed en kleding.

Omdat de troep is gedumpt op grond van de woningcorporatie mag ZOwonen de troep opruimen. En dat kost handenvol geld. Geld dat beter besteed had kunnen worden. Aan sociale woningbouw bijvoorbeeld.

 

Cookieinstellingen