Weer aanrijding op kruising Vouerweg en Rijksweg Noord Sittard

Foto: SGN

Op de beruchte kruising van de Vouerweg met de Rijksweg Noord in Sittard vonden in het verleden regelmatig aanrijdingen plaats.

De aan de overkant van de Rijksweg geplaatste verkeersspiegel valt bestuurders die vanuit Overhoven vanaf de Vouerweg de Rijksweg willen oversteken op oprijden niet of onvoldoende op.

Na aanhoudende klachten uit de buurt zette de gemeente de parkeervakken aan de oostkant van de Rijksweg Noord, vlak voor de kruising, af met varkensruggen. Hierdoor kregen automobilisten vanaf de Vouerweg meer zicht op verkeer dat vanaf de verderop gelegen rotonde de kruising nadert.

Maar kennelijk is ook deze maatregel niet afdoende, want vanochtend rond 09:45 was het opnieuw raak, toen een op de Rijksweg Noord rijdende Skoda op een vanuit de Vouerweg komend Volkswagen botste. Beide voertuigen liepen daarbij flinke schade op, de inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Wellicht is het een idee om – in afwachting van een toekomstige herinrichting van de Rijksweg Noord en het beruchte kruispunt – ook de lage struiken op de hoek van de Vouerweg en de Rijksweg Noord te verwijderen. En dan blijft het nog steeds een gevaarlijk punt, omdat de Vouerweg de Rijksweg Noord in een behoorlijke scherpe hoek kruist. Goed naar links kijken vereist daar dan ook zeer soepele nekspieren. Een grotere en meer opvallende verkeersspiegel dan nu aan de overkant van de weg staat zou eveneens kunnen bijdragen aan meer veiligheid.

De ronde verkeersspiegel is op deze foto half zichtbaar naast de cabine van de witte vrachtwagen.
Cookieinstellingen