Handhaving in de periode voorafgaand aan en tijdens de jaarwisseling

Foto: SGN/CC0

De periode voorafgaand aan en tijdens de jaarwisseling is dit jaar een bijzondere periode, zo meldt het College van B&W in een collegebrief aan de gemeenteraad.

De coronamaatregelen vragen veel van het aanpassingsgedrag van de inwoners. Daarnaast maakt ook het vuurwerkverbod de aanstaande jaarwisseling dit jaar minder kleurrijk. De reden voor het vuurwerkverbod is extra belasting voor de zorg, die de handen vol heeft aan de behandeling van coronapatiënten, te voorkomen.

In de driehoek gemeente, politie en Openbaar Ministerie op het niveau van de Westelijke Mijnstreek zijn gezamenlijk afspraken gemaakt over de handhaving in deze periode. Dat betekent dat naast zaken betreffende de reguliere openbare orde en levensbedreigende situaties ook aandacht wordt gegeven aan de handhaving van coronamaatregelen en het algeheel vuurwerkverbod.

Om de beschikbare middelen optimaal in te kunnen zetten wordt tot en met 1 januari 2021 intensiever gebruik gemaakt van de camera’s die zich concentreren rondom de centra van Sittard en Geleen. Daarbij wordt het gebied voor die periode tijdelijk uitgebreid met de inzet van mobiele camera’s op een aantal locaties in Geleen en Sittard.

  • Sittard: parkeerplaats de Nieuwe Hateboer; Hof van Onthaasting; Bosspark en aanliggend Kemperpad; park de Wimmeren en de Parijsboulevard
  • Geleen: parkeerplaats Ten Eysden; parkeerplaats Glanerbrook en parkeerplaats Giesekoul
Cookieinstellingen