Platform Sittard: verschil in parkeertarief onmogelijk en ongelooflijk

<em>Odaparking onder schootsvelden in Sittard</em>
Odaparking onder schootsvelden in Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Platform Sittard, een discussieplatform over zaken die stadsdeel Sittard aangaan, laat zijn verbazing blijken over het parkeerbeleid van het College van B&W.

Die verbazing richt zich op het grote verschil in hoogte tussen de parkeertarieven die gelden voor parkeren in Sittard en de tarieven zoals die gelden in Geleen.

In beide stadsdelen betaalt een automobilist normaliter 1,90 euro per uur (uitschieters: Tempelplein en Stationsplein 3,80 euro per uur; P-Steenweg: 1,90 per uur; voor de Odaparking en P-Steenweg geldt een maximum van 5 euro per dag). Ook in Geleen kost straatparkeren 1,90 per uur. Maar wie zijn auto in de Marktgarage in Geleen parkeert betaalt slechts één euro per uur en het eerste uur (m.u.v. de zaterdagen) is gratis. In de gemeentelijke parkeergarages in het centrum van Sittard bedraagt het tarief 1,90 euro per uur en moet ook voor het eerste uur worden betaald.

Platform Sittard spreekt van “een even onmogelijk als ongelooflijk verschil” en vraagt zich af of B&W en de gemeenteraad misschien denken dat de winkels in het Sittardse centrum minder noodlijdend zijn dan die in Geleen.

Cookieinstellingen