Onduidelijkheid over ophalen afval in Echt-Susteren

Foto: Pieter Delicaat / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Er lijkt iets niet helemaal goed te zijn gegaan met de communicatie betreffende het ophalen van huisvuil in Echt-Susteren.

Een aantal ophaaldata van restafval blijkt tot veler verrassing te zijn gewijzigd, zo blijkt uit de reacties op een bericht over het ophalen van het huisvuil van Echtenaar Henk Hover op Facebook.

De ophaaldag van restafval was in een deel van de gemeente oorspronkelijk vrijdag 1 januari en dat is – begrijpelijkerwijze – gewijzigd in zaterdag 2 januari. Maar die informatie is kennelijk niet bij iedereen goed geland, waardoor velen momenteel met een volle container met restafval in hun maag zitten terwijl het volgende ophaalmoment nog enige tijd op zich laat wachten.

Wie het commentaar op een Facebookpost van Henk Hover leest kan niet anders dan de indruk krijgen dat er in Echt-Susteren best wat schort aan de informatievoorziening voor het ophalen van huisvuil.

“Fijn in de app gekeken, niets buiten staan en zojuist reed de vuilniswagen langs… hellup.”

“Bij ons hebben ze vanmorgen nog het restafval opgehaald, stond idd niet op de kalender, maar dat heeft blijkbaar in het laatste weekblad gestaan (gelukkig voor mij lezen mijn ouders dat nog).”

Cookieinstellingen