Oud-bestuursvoorzitter DSM en voorzitter FSC Hans van Liemt overleden

Foto: CC0 via Pixabay

Afgelopen week is oud-bestuursvoorzitter van DSM en oud-voorzitter FSC de heer Hans van Liemt op 87-jarige leeftijd overleden.

Dat meldde dDe Limburger. Van Liemt was bestuursvoorzitter van DSM van 1984 tot 1993. Onder zijn leiding maakte DSM een succesvolle gang naar de beurs. Van Liemt stond bij het bedrijf bekend als een uitstekende en kritische manager.

Ook was voetballiefhebber Van Liemt drie jaar lang voorzitter van het uit een fusie tussen Fortuna’54 en Sittardia tot stand gekomen Fortuna Sittardia Combinatie – FSC – en daarna nog meerdere jaren bestuurslid. De club speelde na de fusie om beurten een thuiswedstrijd in het in 1949 in gebruik genomen Mauritsstadion aan de Henri Hermanslaan in Geleen en in het in 1964 gebouwde stadion de Baandert aan de Hemelsley in Sittard. Een verre van ideale situatie. Om tot een oplossing te komen vroeg van Liemt de gemeentebesturen van Geleen en van Sittard om aan te geven wat het behoud van de club voor hun gemeente waard was. Sittard wilde FSC graag huisvesten en werd zo vanaf 1970 de vaste thuisbasis van de club.

Cookieinstellingen