Bekende Grevenbichtenaar Sjra Savelkoul overleden

Foto: via Beeg.nl

Vorige week woensdag is de bekende Grevenbichtenaar Sjra Savelkoul overleden. Hij werd 67 jaar.

Savelkoul was op en top verenigingsman in het Beegse. In 1981 was hij prins carnaval bij de Zawpense. Verder was hij erelid van zowel de Zawpense als van Koninklijke Harmonie Aurora, waar hij trombone speelde en waar hij tevens vele jaren actief was als tambour-maître wanneer de harmonie de straat op trok. Verder was hij actief in de buurtvereniging, Theater Komiek en Hofkapel Daag en Nach.

Savelkoul was tevens initiatiefnemer voor de oprichting van het Gabriëlfonds. Na zijn installatie als Prins van de Zawpense lanceerde hij het idee om een fonds op te richten waarmee de onderlinge saamhorigheid in ‘Beeg’ kon worden ondersteund. De Gabriëlle, met bolhoed en wandelstok in traditioneel herenkostuum gestoken, vormden sindsdien bijna vier decennia lang een beeldbepalend gezelschap in het gemeenschapsleven van Grevenbicht. Plaatselijke verenigingen en organisaties konden tot 2018, het jaar waarin het Gabriëlfonds ophield te bestaan, rekenen op hun steun. De naam van het fonds en die van Sjra Savelkoul zullen vooral verbonden blijven aan de twee monumenten waarmee het dorp werd verrijkt: De Zawpens en De Gawstrèkker.

Zaterdagmiddag om 13:00 uur rijdt de begrafenisauto Sjra nog een keer door Beeg en langs beide monumenten. In de rouwadvertentie vraagt de familie dorpsgenoten om op gepaste afstand van elkaar langs de route afscheid van hem te nemen.

Reacties