Torencomité heeft kwart miljoen binnen, nog 75 mille te gaan

Foto: SGN

Wie op de website torensittard.nl van comité Dao baove in d’n Tore kijkt ziet dat tot nu toe een kwart miljoen euro is binnengehaald voor de restauratie van de kerktoren.

Sinds eind december heeft Sittard zijn vertrouwde aanblik weer terug. De restauratiewerkzaamheden zijn klaar en de enorme bouwsteiger die de toren sinds april aan het zicht onttrok is verdwenen.

Het Torencomité, dat zich ten doel heeft gesteld om 325 mille bijeen te brengen om daarmee een deel van de restauratiewerkzaamheden aan de monumentale toren te dekken, zag ten gevolge van de coronacrisis allerlei plannen voor acties om fondsen te werven in het water vallen.

Ze zijn er nog niet helemaal, want er moet nog 75 mille worden binnengehaald. Het comité heeft er alle vertrouwen in dat het doel wordt gehaald. Er komen nog acties en er lopen nog acties, zoals is te zien op de website torensittard.nl.

Een bijzondere actie van het Torencomité is het uitbrengen van een vinylplaat met een aantal oude – en nieuwe – nummers waarin de kerktoren wordt bezongen. De werken zijn opnieuw gearrangeerd. Denk daarbij aan evergreens als Loeënde Klokke van Frits Rademacher en D’n Tore van Jo Erens, maar ook ‘t Taoreleidje 2020 van René Haustermans. En op de melodie van Les Trois Cloches het door Frans Appelmans, bij de oudere generatie bekend als Frenske van Zitterd, geschreven De Klokke van de Grote Kirk. De plaat wordt in februari 2021 uitgebracht, maar is nu al te bestellen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Reacties