Beeld Vrouwe Fortuna keert terug in het stadion

Foto: © Niels van Renen – www.reflection-studio.nl

Het door beeldhouwer Eugene Quanjel gemaakte beeld van Vrouwe Fortuna is teruggekeerd in het stadion van Fortuna Sittard.

Het beeld heeft altijd aan de gevel van het oude stadion van Fortuna ’54 in Geleen gehangen en is – met dank aan John van Bommel – via een bijzondere omweg na vele jaren weer teruggekeerd bij Fortuna Sittard, zo meldt de club op zijn website.

Het beeld was bij de sloop van het stadion in 1981 zeer zwaar beschadigd. Claudia Poulssen heeft het bij het afbreken van het stadion destijds mogen ontvangen van verzorger Jeu Joris, die het beeldje in stukken uit een sloopcontainer redde. Claudia heeft het vervolgens op haar manier in ere weten te herstellen en thuis opgehangen.

De supportster wilde graag dat het historisch Vrouwe Fortuna beeldje van kunstenaar Quanjel voor de toekomst gered wordt. Samen met John van Bommel werd een plan gemaakt om het beeld te restaureren, waarna het een mooie plek moest krijgen in het huidige stadion. De Geleense kunstenaar Armand Mathijs ontfermde zich vervolgens over het beeld.

Op maandag 11 januari keerde het door Mathijs gerestaureerde beeld in oude glorie terug in het stadion van Fortuna Sittard, waar het een prominente plek in de centrale hal heeft gekregen. Fortuna SC TV besteedt in de uitzending van 4 februari aandacht aan de terugkeer van Vrouwe Fortuna.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen