Gelaen mit Aafsjtand op de fits – Geleen met afstand op de fiets

Foto: © Sporteve Foto

Op maandagavond 15 februari organiseren carnavalsvereniging De Flaarisse uit Geleen en Stichting Wielerbaan Geleen ‘Gelaen mit Aafsjtand op de Fits’.

Een carnavalistisch evenement voor kinderen vanaf 6 tot en met 11 jaar op de wielerbaan bij Glanerbrook.

Kinderen verkleed op de fiets

De Flaarisse: “Vanwege de coronacrisis zijn alle optochten en festiviteiten afgelast en daarom zijn we gaan brainstormen over eventuele alternatieven die binnen de huidige maatregelen vallen. We kwamen toen bij Michel van Dijke terecht die in oktober van het vorig jaar een meer dan geslaagd Halloween Fiets Plezier, een soort verklede fietsvaardigheidstraining heeft georganiseerd. Dit is precies wat we zochten voor carnavalsmaandag”.

Kinderen komen verkleed op hun met lampjes versierde fiets naar een sfeervol verlichte wielerbaan. Best verklede jongen en meisje met mooist uitgedoste fiets krijgen een trofee. Onderdelen tijdens deze ludieke fietstraining zijn fietsen over een parcours met diverse obstakels, wipwap en Nónnevotte griepe. Daarbij grijpen kinderen al fietsend een nónnevot van een stok. Verder is er een quiz over vastelaovend en aan het eind brengen alle kinderen de vastelaovesgroet uit.

Van Dijke: “Publiek is helaas niet toegestaan maar de jeugd kan zich in ieder geval verheugen op een sportieve en leuke belevenis”.

Gelaen mit Aafstjand op de fits begint om 18:30 uur en duurt tot 20:00 uur. Gratis voorinschrijven is verplicht. Dit kan tot 11 februari 2020.

Meer informatie

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen