Geen première voor Laaglandvoorstelling ‘Pippi Powerrrrr’

Foto: © Hanneke Wetzer

Theatergezelschap Het Laagland heeft na een periode van zoveel mogelijk meebewegen met alle coronamaatregelen de lastige knoop doorgehakt.

De familievoorstelling ‘Pippi Powerrrrr’ (8+) gaat helaas dit seizoen niet meer in première. De onzekerheid wanneer en óf de voorstelling alsnog in première kan gaan binnen nu en twee maanden én de vraag voor hoeveel publiek dit dan mag zijn, heeft het gezelschap deze beslissing doen nemen.

Verplaatsing naar theaterseizoen 2022-2023

Datzelfde geldt voor de voorstelling ‘Wil je een snoepje?’ (10+), waarbij eerder al de keuze was gemaakt om niet te starten met de repetities.

Beide producties worden verplaatst naar het theaterseizoen 2022-2023. Ook de voorstelling ‘WOOSH!’ (1,5+), die in eerste instantie zou spelen tot en met maart 2021, zal nog terugkeren, maar dan vanaf oktober 2021.

Online blijft Het Laagland zichtbaar door het aanbieden van thuistheatervoorstellingen via Podiumkids Thuis.

Voor ‘Pippi Powerrrrr’ (8+) stond tot en met eind april een uitgebreide tournee gepland met ruim 70 voorstellingen in Nederland en België. De voorstelling is op de vloer tot stand gekomen met inachtneming van alle coronamaatregelen, maar de onzekerheid of theaters in maart of april weer open mogen én de vraag voor hoeveel publiek dat dan zal zijn, heeft het gezelschap doen besluiten om zelf deze keuze te maken. Een soortgelijk scenario geldt helaas ook voor ‘Wil je een snoepje?’ (10+). Ook deze voorstelling kan in de huidige omstandigheden niet gespeeld worden.

Inez Derksen, artistiek directeur: “Met trots en bewondering ervaar ik de aanhoudende bevlogenheid en telkens toenemende noodzaak van alle Laaglandmakers en -spelers om te maken en te spelen. Ik herken het verlangen naar verbondenheid, de gretigheid om ons publiek te willen zien en horen, te willen bemoedigen én blij maken. Juist nu. Het is die levendige uitwisseling, die ons zo kenmerkt, die nu spijtig genoeg niet mogelijk is.”

Verplaatsingen

De voorstelling ‘WOOSH’ (1,5+) kwam juist wél tot zijn recht in een kleine publiekssetting, maar zou op tournee zijn tot begin maart 2021, waardoor alle speeldata nog binnen de lockdown vallen. Er is geen mogelijkheid om de voorstellingen voor de zomer nog in te halen. WOOSH! komt terug vanaf oktober 2021. Op dit moment is gepland om ‘Pippi Powerrrrr’ en ‘Wil je een snoepje’ in seizoen 2022-2023 alsnog uit te brengen.

Thuistheater Het Laagland blijft online zichtbaar via het online platform ‘Podiumkids Thuis’. Daar zijn de titels ‘Vreemde Eend’ (4+) en ‘Joris & De Drakentemmers’ (8+) al te zien. Aankomend weekend wordt daar de voorstelling ‘Bezoek voor Beer’ (4+) aan toegevoegd. Deze voorstellingen zijn voor € 2,99 per titel te zien via www.podiumkids.nl/thuis.

Reacties

Cookieinstellingen