Rina Simons heeft ‘sjoonst verseierde vastelaovesvinster van Zitterd’

Foto: SGN

In een seizoen waarin niet veel kan worden ondernomen bedacht de Sittardse stadscarnavalsvereniging De Marotte een tweetal activiteiten om toch een beetje carnaval onder de mensen te brengen.

Een daarvan was de uitdaging om de Sjoonst verseierde vastelaovesvinster te maken: wie weet zijn raam het mooist te versieren met carnaval als thema?

Volgens de vijfkoppige jury was het raam van de woning van Rina Simons aan de Odasingel 78 het mooiste versierd. Rina versiert haar raam elk jaar, maar besloot vanwege de coronapandemie dit jaar eens extra uit te pakken. Haar inspanningen werden beloond. Zondag reikten vorst Jan I en prins Thierry I de bij de prijs behorende oorkonde uit. In de voortuin werd tevens een banner met de tekst ‘Sjoonste Vastelaovesvinster 2021’ geplaatst.

Een andere activiteit waarmee de Marotte de Sittardse carnavalsvierders wil activeren is de uitdaging om een video in te sturen waarmee de titel Vastelaovesvierder van Zitterd kan worden verdiend. Marotte TV maakte er onderstaand verslag van.

Reacties