Gelaen mit Aafsjtand op de fits: topavond voor jongste carnavalisten

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Maandagavond organiseerde carnavalsvereniging De Flaarisse uit Geleen in samenwerking met Stichting Wielerbaan Geleen een sportief carnavalsevenement voor de jongste jeugd.

Bijna vijftig kinderen in de leeftijd tot 11 jaar deden op de fraai verlichte wielerbaan van Geleen mee aan ‘Gelaen mit Aafsjtand op de Fits’. Geschminkt, verkleed en op een fraai met lichtjes, slingers en ballonnen versierde fiets legden ze een behendigheidsparcours af, werden spelletjes gedaan, dansjes gemaakt én werden in het voorbijfietsen nónnevotte van een stok geplukt … en opgegeten. Een DJ zorgde voor carnavalsmuziek.

Kindercarnaval op een versierde fiets

Gelaen op aafsjtandj op de fits
Nónnevottesjnappe in ’t veurbiefitse

De nonnevotten werden aangereikt door jeugdprins Sjoerd I van de Flaarisse en jeugdprins Robin I van de Sjoutvotte. En aan het slot van de avond kregen alle deelnemers ook nog eens een fraaie carnavalsmedaille en een vaantje mee naar huis. De jury vond dat Jippe de mooist versierde fiets had.

Met Fietsplezier, een initiatief van Michel van Dijke, baancommissaris op de wielerbaan van Geleen. krijgen jonge kinderen behendigheidslessen op de fiets, zodat ze zich later zekerder voelen wanneer ze zich in het verkeer begeven. Nu carnaval vanwege de coronapandemie niet op de gebruikelijke wijze gevierd kan worden en ook de kinderoptocht van Geleen niet door kon gaan leek het hem een goed idee om Fietsplezier in een carnavalsjasje te steken. Samen met de Flaarisse werd zo voor de kinderen een onvergetelijke carnavalsavond georganiseerd. Alle reden dus om ook Michel van Dijke te onderscheiden met de jaarorde van De Flaarisse.

Gelaen op aafsjtandj op de fits
Fraai versierde fietsen!
Dossier: Carnaval

Reacties