Chinese autobouwer mogelijk geïnteresseerd in productie in Born

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Topman Matt Lei van Shanghai Automotive Industry Corporation SAIC) heeft autoproductie van MG bij VDL Nedcar een optie genoemd.

Hij zei dat in gesprek met het Financieele Dagblad.

BMW heeft aangekondigd in 2023 geen auto’s meer te laten bouwen door VDL Nedcar in Born. VDL Nedcar is al langere tijd op zoek naar nieuwe opdrachtgevers. De fabriek biedt momenteel werk aan enkele duizenden werknemers.

Lei gaf tegen het FD aan “behoorlijk goed op de hoogte te zijn” van de situatie in Limburg. Maar of het grootste autoconcern van China straks echt auto’s in Nederland wil laten bouwen, is nog niet te zeggen. Momenteel zouden verkopen van MG, van oorsprong een Brits sportwagenmerk, nog te laag zijn voor een dergelijke stap.

“Dit bevindt zich in een zeer vroeg stadium”, zo reageerde de bestuurder op de vraag of er gesprekken worden gevoerd met VDL. “Verder kan ik er niets over zeggen. Het is voor ons een optie. Maar als wij niet genoeg verkoopvolume in Europa hebben, heeft het allemaal geen zin.”

Het roemruchte – van oorsprong Britse – automerk MG (Morris Garages, 1924) kwam in 2006 in handen van Nanjing Automobile Group, dat kort daarna werd overgenomen door SAIC. De MG-productie startte in 2007 opnieuw in China. Op 26 juni 2011 werd voor het eerst in 16 jaar weer een geheel nieuw MG-model voorgesteld in het Verenigd Koninkrijk, de MG 6. Sinds oktober 2019 wordt het merk ook weer in Nederland verkocht.

Reacties