Specialisten Zuyderland en huisartsen geven geen medische bewijzen voor coronavaccins

Veel inwoners van de regio zitten met vragen over het vaccinatieprogramma en welk van de beschikbare vaccins voor hen het meest geschikt zou zijn.

Om antwoord op die vragen te krijgen bellen ze dan met de poliklinieken van Zuyderland Medisch Centrum en met huisartsenpraktijken. Ook wordt dan gevraagd naar medische bewijzen voor het coronavaccin van Moderna of BioNTech/Pfizer, met name voor patiënten die immunosuppressieve medicatie gebruiken.

De specialisten van Zuyderland en de huisartsen geven echter geen bewijzen af voor medische indicaties rondom coronavaccins, zo meldt Zuyderland op zijn website. “We hebben hierover namelijk geen bericht gehad vanuit het RIVM, de Federatie Medisch Specialisten of de Landelijke Huisartsen Vereniging.”

Wie vragen heeft over de verschillende vaccins en/of het vaccinatieprogramma krijgt het advies om te kijken op de website van het RIVM of op de informatiepagina van Thuisarts.

Verder adviseert Zuyderland wie meer informatie over het vaccinatieprogramma wil hebben om contact op te nemen met de GGD Zuid-Limburg.

Cookieinstellingen