Inwoners Meerssen worden donderdag bijgepraat over brokstukken straalmotor

Vrachttoestellen op vliegveld MAA
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Inwoners van Meerssen worden donderdag bijgepraat over het incident met de vliegtuigmotor van een Boeing 747-400 afgelopen zaterdag.

Aan de onlinebijeenkomst kunnen inwoners van straten meedoen waar afgelopen zaterdag brokstukken van de vliegtuigmotor werden gevonden, maakte Maastricht Aachen Airport dinsdag bekend.

Bij het gesprek schuiven enkele deskundigen aan, onder wie iemand van de Luchtverkeersleiding Nederland en een onafhankelijk luchtvaartdeskundige. Bewoners van de straten waar afgelopen zaterdag brokstukken zijn gevonden, krijgen uiterlijk woensdag een uitnodiging met instructies hoe zij kunnen deelnemen aan het onlinegesprek.

Van de bijeenkomst worden opnames gemaakt, die vrijdag op de website van de luchthaven worden gepubliceerd. Op die manier kan iedereen de bijeenkomst volgen. De bijeenkomst is online in verband met de coronamaatregelen.

Het vrachtvliegtuig moest zaterdagmiddag kort na de start vanaf MAA uitwijken naar Luik na een motorbrand. Als gevolg daarvan verloor het toestel brokstukken boven Meerssen, waardoor een vrouw en een kind gewond raakten. Bewoners van het dorp hoorden twee knallen en zagen steekvlammen uit de linker motor. Neerkomende metaaldelen veroorzaakten schade aan auto’s en huizen. Het toestel is op drie motoren verder gevlogen en maakte een veilige landing in Luik. Bewoners van Meerssen waren hevig geschrokken door het incident.

Reacties