Brut172 Friterie on Tour brengt stormloop teweeg bij Biesenhof in Geleen

Hans van Wolde met zijn Brute Frites
Foto: © Latulaconga Productions / John Latupeirissa

De gekte rond het Brut-frietkot van sterrenkok Hans van Wolde (voorheen Beluga) houdt aan.

Gisteren gingen de eerste bakjes friet, met truffel, Parmezaan of naturel, al dan niet vergezeld door verse kipsaté, zuurvlees, een frikandel of een draadjesvleeskroket, vanaf 12:00 uur van de hand op de cour van de Biesenhof bij Geleen.

En net als op andere plekken in het Limburgse, waar de mobiele frietkeet de afgelopen weken opdook, vormde zich ook hier zowel gisteren als vandaag een lange rij van mensen die ervan overtuigd waren een heel bijzonder bakje friet te gaan nuttigen. De wachtrij begon vanmiddag al ruim buiten de poort bij het parkeerterrein en slingerde zich à la pretpark over de cour naar het heilige der heiligen. Het moet gezegd: de geur was veelbelovend. Onze verslaggever had echter onvoldoende tijd om twee uur in de wachtrij te staan, want zo lang moesten de aanschuivers in de frietfile wachten op hun bakje goudgeel gefrituurde aardappelstaafjes.

Of Brut ook zou aanslaan in een coronavrij tijdperk is natuurlijk de vraag. Wachten op dat bakje friet van Van Wolde is voor velen in deze van vertier gespeende tijd kennelijk een geweldige belevenis. De sterrenkok, dik tevreden met het succes van zijn Brute Friterie on Tour, kwam vanmiddag zelf ook even een kijkje nemen en vulde daarbij gelijk even de voorraad aan.

Wie denkt vanmiddag nog een bakje Brute friet te kunnen scoren: hou rekening met een stevige wachttijd. Om 19:00 uur gaat het frietkot op slot. Morgen is er een laatste kans om dat bijzondere frietje te proeven bij de Biesenhof. Tussen 12:00 en 19:00 uur.

Wachtrij op de cour van de Biesenhof
Wachtrij op de cour van de Biesenhof

Reacties