Scouting St. Salvius collecteert voor Jantje Beton – ook in tijden van corona

Van 8 tot en met 13 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt.

In Limbricht, Einighausen en Guttecoven zet Scouting St. Salvius zich zoals ieder jaar in voor deze collecte. Samen met nog 700 andere scoutinggroepen en verenigingen in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton. Maar in tijden van Corona ziet het collecteren er toch een beetje anders uit dan normaal.

Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging, terwijl spelen, juist in deze tijd, zo ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen en daarom is de rol van onder andere scoutingclubs in de buurt steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen.

Om hier een steentje aan bij te dragen, gaat Scouting St. Salvius ook dit jaar weer collecteren. In verband met Corona dit jaar echter geen collecte aan de deur, maar een digitale collecte. Inwoners ontvangen een flyer in de bus met daarop een QR-code en weblink middels welke zij kunnen doneren. Daarnaast maken alle jeugdleden een digitale collectebus aan waarmee zij via social media en whatsapp kunnen collecteren bij familie en vrienden. Natuurlijk vind je ook een digitale bus op onze facebookpagina. Op deze manier hopen wij ook dit jaar weer een mooie bijdrage te leveren tijdens de collecteweek van Jantje Beton.

De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scouting St. Salvius, die het geld inzet om jeugd en jongeren te blijven uitdagen om lekker buiten te spelen. Dit doen wij door iedere week weer leuke activiteiten te organiseren tijdens de opkomsten en jaarlijks tijdens een tof zomerkamp.

Lijkt het je ook leuk om nieuwe vrienden te maken en samen op avontuur te gaan? Je kunt altijd vrijblijvend gezellig komen kijken. Stuur gerust een berichtje naar [email protected]. Je bent van harte welkom!

Cookieinstellingen