Limburgse kandidaten Tweede Kamer vanavond online in debat

Foto:

Nog goed twee weken en we mogen naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Vanavond vindt er een online te volgen debat plaats tussen diverse Limburgse kandidaten van verschillende politieke partijen.

Het debat wordt georganiseerd door de Jongerenraad van Nederweert in samenwerking met WeertFM. Aanleiding voor het debat is het belang van een fatsoenlijke informatievoorziening rondom de verschillende partijplannen. Het debat is te volgen op YouTube.

Deelnemers aan dit debat zijn Lars Lambers uit Weert (VVD), Marieke Nass uit Gulpen-Wittem (CDA), Geert Gabriels uit Weert (Groenlinks), Rens Raemakers uit Leudal (D66), Jordy Clemens uit Heerlen (SP) en Ruud Burlet uit Geleen (JA21).

Tijdens dit debat zullen zij de degens kruisen over verschillende onderwerpen die verband houden met onderwerpen die in deze regio spelen. Denk hierbij aan thema’s zoals woningnood, asielbeleid of criminaliteit. Onder leiding van presentator Ruben Weekers krijgen de debaters verschillende mogelijkheden om hun standpunten toe te lichten. Zo mag iedere kandidaat zich gedurende één minuut voorstellen en zijn vermeende meerwaarde toelichten. Met behulp van standpunten die de tegenstellingen tussen de partijen blootleggen, presenteert ieder vervolgens zijn specifieke visie. De kijker krijgt zodoende gedurende anderhalf uur een duidelijk beeld van de politieke plannen van iedere partij.

Reacties