Politie plaatst foto’s vermoedelijke daders overval op internet

Foto: SGN/Politie

Op woensdagmiddag 16 december afgelopen jaar vond in Sittard een overval plaats op een pakketbezorgster van DHL.

Dat gebeurde rond 17:30 uur op de Jozef Habetsstraat, toen de pakketbezorgster op het adres een ‘niet thuis kaartje’ invulde. Ze werd aangesproken door een jongeman die zei op zoek te zijn naar werk. Op dat moment hoort ze de schuifdeur van haar bus open gaan. Ze rent naar haar werkbus en ziet een jongeman in haar bus staan met een pakket in zijn handen.

Ze trekt hem uit het voertuig, waardoor hij op straat valt. De man die haar eerder aansprak loopt op haar af en geeft haar een harde klap tegen haar borst. Vervolgens raapt hij een breekijzer van de straat en rent via de Tüdderenderweg de Charles Vosstraat in. De andere man houdt het slachtoffer tegen, pakt haar handscanner af en slaat met een aantal pakketjes eveneens in dezelfde richting op de vlucht.

De politie heeft beelden vrijgegeven van de vermoedelijke daders. Deze beelden zijn 10 minuten voor de overval gemaakt op een oprit van een pand aan de Tüdderenderweg in Sittard.

De twee verdachten zijn tussen de 16 en 20 jaar oud en ongeveer 1m80 lang. Ze droegen beiden een mondkapje en spraken met een buitenlands accent. Een verdachte droeg een petje en een zwarte jas van het merk ‘The North Face’. De andere verdachte heeft donker haar en vermoedelijk een snor.

Herkent u de verdachten, of heeft u misschien meer informatie die de politie verder kan helpen in dit onderzoek? Geef dit dan door via 08006070 of met behulp van dit online tipformulier. Anoniem melden kan via telefoonnummer 08007000.

Cookieinstellingen