Platform Sittard wijst College van B&W nogmaals op DSM-gebouw Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Gemeente Sittard-Geleen is op zoek naar geschikte huisvesting voor het bestuurscentrum in het centrum van Geleen.

Platform Sittard wijst er in een brief aan het college van B&W op dat het uitgangspunt om zoveel mogelijk gemeentelijke afdelingen en diensten samen te brengen een goed streven is dat bijdraagt aan efficiency. Men begrijpt alleen niet waarom dat in Geleen zou moeten zijn.

In De Limburger van maandag werd het op de Markt in Geleen gelegen Galfettigebouw als optie genoemd voor het onderbrengen van het bestuurscentrum. Daar is nu de HEMA gevestigd. Die zou dan op zoek moeten naar een andere locatie, met het risico dat de HEMA besluit uit het centrum van Geleen te vertrekken. En dat is onwenselijk, zo stelt Platform Sittard. Bovendien is het Galfettigebouw niet zonder meer geschikt als bestuurscentrum, aldus Platform Sittard, dat er verder op wijst dat in de recent aan de raad gepresenteerde Toekomstvisie 2030 vooral de wisselwerking met de Chemelot campus als kansrijk wordt voorgesteld én dat oud-wethouder en tegenwoordig senator Ton Raven altijd nadrukkelijk voor de Chemelotlink heeft gepleit. Bestuur en ambtenaren zouden volgens hem de middenstand geen voordeel opleveren.

“Er is geen goede reden om af te wijken van het eerdere voornemen om het bestuurscentrum van onze gemeente in of nabij het centrum van Sittard te vestigen. Behalve dan dat een meerderheid van uw college dit graag in Geleen schijnt te willen vestigen. Harde argumenten ontbreken. Het feit dat Sittard al 778 jaar bestuurscentrum in de regio is doet schijnbaar niet ter zake. Enig historisch besef zou bij dit dossier wel wenselijk zijn,” schrijft voorzitter Jo Spätgens namens Platform Sittard in de brief aan het college.

En daarom pleit Platform Sittard opnieuw voor de vestiging van alle gemeentelijke diensten en afdelingen, inclusief raad,
college en alle ambtenaren, in het leegkomende DSM-kantoor aan de westzijde van het station in Sittard. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en voorzien van voldoende parkeerplekken. “Het is een representatief en goed onderhouden gebouw. Er kan snel gebruik van worden gemaakt. Een gebouw met een uitstraling die past bij een gemeente met meer dan 90.000 inwoners.”

Cookieinstellingen