Domper voor Samenloop Sittard-Geleen 2022

Foto: © SamenLoop voor Hoop

De organisatie KWF Samenloop Sittard-Geleen 2022 is zeer teleurgesteld door het besluit van KWF Kankerbestrijding om definitief te stoppen met de SamenLoop voor Hoop.

En dat “notabene na een nieuw logo en een nieuwe website”, zo laat SamenLoop Sittard-Geleen 2022 weten. Wat het extra vervelend maakt is dat KWF Kankerbestrijding dit besluit bij wijze van mededeling op social media heeft gepost. “Door niet eerst de vrijwilligers te informeren maar dit via sociale media bekend te maken verdient absoluut geen schoonheidsprijs. Als bestuur gaan we ons beraden om een eigen 24-uurs wandelevenement in 2022 te organiseren in het sportpark in Geleen. Wij laten de deur vooralsnog in ieder geval op een kier staan voor dit belangrijke goede doel. Zodra er mee nieuws is zullen we u informeren,” zo laat Michel van Dijke namens SamenLoop Sittard-Geleen 2022 weten.

Zowel het bericht zelf als de manier waarop dat door KWF Kankerbestrijding naar buiten is gebracht roept behalve verbazing en ongeloof ook irritatie op bij veel vrijwilligers in heel Nederland die door de jaren heen hebben meegewerkt aan het organiseren van tal van SamenLopen in het land.

Als reden voor het stoppen met de steun aan SamenLoop voor Hoop-evenementen voert KWF Kankerbestrijding de coronapandemie aan. “De pandemie heeft ons allen hard geraakt. Net als veel andere goede doelen heeft KWF het afgelopen jaar te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. Ook in 2021 zullen we tientallen miljoenen mislopen als gevolg van de coronacrisis. De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden.”

Reacties