Raad van State verwerpt bezwaren tegen verbreding A2 tussen Kerensheide en Het Vonderen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in een zaak waarin 15 (groepen van) appellanten bezwaar maken tegen het tracébesluit ‘A2 Het Vonderen – Kerensheide’.

De A2 wordt volgens dat op 9 december 2019 door de minister van Verkeer en Waterstaat vastgestelde besluit verbreed van twee keer twee rijstroken met vluchtstrook naar twee keer drie rijstroken met vluchtstrook.

De Raad van State veegde in zijn uitspraak alle door de appellanten aangevoerde bezwaren van tafel. Dat betekent dat er geen vertraging in de uitvoering van het project ontstaat en dat de aanleg volgend jaar kan beginnen.

De indieners van bezwaren waren aanwonenden en bedrijven, die vreesden dat de verbreding ten koste zal gaan van de leefbaarheid en woongenot, het bedrijfsbelang, de verkeersveiligheid en/of de natuur. De bezwaren werden onder meer ingediend door LLTB, VDL Nedcar (dat zijn uitbreidingsplannen in gevaar ziet komen) en een crematorium (dat vreest voor onveilige verkeerssituaties in de omgeving en voor geluidshinder).

Reacties