Vragen raadsfractie VVD naar aanleiding van IKL-affaire

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Naar aanleiding van het opstappen van IKL-voorzitter Herman Vrehen ten gevolge van een integriteitskwestie stelt de raadsfractie van de VVD een aantal vragen aan het College van B&W van Sittard-Geleen.

Oud provinciaal deputé namens het CDA Vrehen raakte in opspraak na een artikel over hem in de NRC. Vrehen zou zich als IKL-voorzitter een hoge beloning hebben toebedeeld voor zijn werkzaamheden. Verder bleek hij subsidiegelden doorgesluisd te hebben naar een aantal van zijn eigen bedrijven. Na die publicatie heeft Vrehen zijn ontslag ingediend bij IKL. In eerste instantie stapten ook twee zittende leden van het Limburgse college van Gedeputeerde Staten, Ger Koopmans en Hubert Mackus (beide CDA), op. In het debat over de kwestie stapten vervolgens ook alle andere nog zittende gedeputeerden op en kort daarna gaf gouverneur Bovens aan dat hij zijn portefeuille ter beschikking stelt.

De VVD-fractie wil van het College weten of er een werkrelatie is of heeft bestaan met de stichting IKL en eventueel ook andere organisaties waarbij Herman Vrehen betrokken was en of en voor welke bedragen de gemeente opdrachten heeft gegund aan IKL Limburg of een van de organisaties waaraan Vrehen is verbonden. Verder wil de fractie weten of het College naar aanleiding van de berichten nog contact met de stichting IKL Limburg en andere organisaties heeft gehad waar Vrehen bij betrokken is en zo ja, wanneer die contacten hebben plaatsgehad en waarop ze betrekking hadden.

Cookieinstellingen