GroenLinks geeft oriëntatiecursus “Blik op de Raad, Politiek iets voor mij”

<em>archieffoto - raadszaal Sittard-Geleen</em>
archieffoto - raadszaal Sittard-Geleen
Foto: SGN

Altijd al nieuwsgierig hoe de gemeenteraad tot haar keuzes komt? En hoe de lokale politiek werkt?

Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente. De ene dag buig je je als raadslid over de ontwikkelingen bij VDL Nedcar, de andere dag ben je bezig met de jeugdzorg, fietspaden, plan om kinderarmoede de stad uit te krijgen of het bevorderen van duurzame energie.

Welke instrumenten heeft een raadslid? Wat zijn de taken in relatie met die van de Burgemeester en Wethouders? Wat maakt het werk binnen een politiek partij zo leuk?

In een korte oriëntatiecursus die GroenLinks organiseert maak je kennis met de lokale politiek.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De korte cursus is bestemd voor iedereen die meer wil weten over de lokale politiek of voor mensen die overwegen zelf actief te worden. Woon je in Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Beek of Stein dan is dit kans. De cursus wordt gegeven door GroenLinks raadslid Jos Janssen, Felicitas Crutzen (cursusleidster en burgerraadslid) en Wouter Ernes (raadsgriffier in Waalre).

Wanneer en hoe opgeven?

De oriëntatiecursus start op woensdagavond 19 meiom 19:30 uur en wordt vervolgd op de woensdagavond 26 mei en op zaterdagochtend 5 juni (van 10:00-13:00 uur) met een afsluitende lunch, waar ook kennis gemaakt kan worden met wethouder Kim Schmitz. Je krijgt ook digitaal het landelijk oriëntatiepakket over lokale politiek als achtergrondinformatie aangeboden.

Opgeven kan door vóór 13 mei via e-mail een korte motivatie op te sturen naar [email protected]. Afhankelijk van coronaontwikkelingen wordt bezien of de bijeenkomsten van 19 mei en 5 juni op verantwoorde wijze fysiek kunnen plaatsvinden. Aan de bijeenkomst van 26 mei kun je thuis online deelnemen.

Cookieinstellingen