Morgen mogen de buitenterrassen weer open

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het wordt woensdag naar verwachting een zonnige dag met een terraswaardige maximumtemperatuur van rond de 19 graden.

Prima weer dus op de dag dat de buitenterrassen van eet- en drinkgelegenheden beperkt – van 12:00 uur tot maximaal 18:00 uur – weer open mogen. Naast de basisregels die blijven gelden, zoals anderhalve meter afstand en het dragen van een mondkapje, gelden er aanvullende voorwaarden voor opening. Lees hier de voorwaarden die daarvoor gelden.

Helaas is het weer vanaf donderdag naar het zich laat aanzien aanmerkelijk minder geschikt voor het ‘pikken’ van een terrasje. Het wordt dan een graad of 15 en er is kans op wat neerslag.

Tijdelijke richtlijnen verruiming terrassen

Horecaondernemers in Sittard-Geleen die vanaf 28 april hun terras heropenen mogen het reguliere aantal tafels en stoelen tijdelijk verspreiden over een grotere oppervlakte. Hiervoor gelden enkele voorwaarden die zijn vastgelegd in de richtlijnen ’tijdelijke verruiming terrassen Sittard-Geleen’.

De richtlijnen zijn tijdelijk en gelden zolang de maatregelen m.b.t. COVID-19 van Rijksoverheidswege gelden. Binnen deze richtlijnen kunt u het terras verruimen zonder voorafgaande toestemming van de gemeente. Bij twijfel kunt u altijd vooraf contact opnemen met de gemeente. Belangrijk is dat passantenstromen voorrang krijgen op verblijf op het terras (1,5 meter norm). De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij u.

Welke regels gelden er?

Voor de tijdelijke uitbreiding heeft u geen nieuwe of aangepaste vergunning nodig. Wel blijven alle vergunningvoorschriften en regelgeving rond terrassen hetzelfde.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Sittard-Geleen. via telefoonnummer 046-4777510 of via e-mail naar [email protected].

Cookieinstellingen