Fraai nieuw terras aan de beek voor De Vief Heringe

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Tot veler opluchting mogen vandaag de terrassen van de horeca na lange tijd van droogte eindelijk weer open.

Weliswaar beperkt – van 12:00 tot 18:00 uur en met inachtneming van allerlei coronamaatregelen – maar desondanks zien velen er reikhalzend naar uit.

Tijdens de lockdown hebben veel horecaondernemers hun aanbod aangepast: drankjes en hapjes to-go, afhaal- en bezorgservices, het organiseren van coronaproof activiteiten om daarmee omzet te kunnen genereren – wandelroutes met hapjes en drankjes onderweg en dus ook fietstochten en autorally’s waarbij lunch- en picknickmanden voor onderweg werden verkocht. En daarnaast werd er ook nog eens verbouwd, vertimmerd, opgeknapt en verhuisd.

Zo beschikt De Vief Heringe aan de Molenweg nu over een schitterend terras aan de achterzijde, dat uitzicht biedt op de in het kader van het project Corio Glana teruggebrachte molenvijver. Met de werkzaamheden werd de loop van de beek iets verlegd ten koste van het oorspronkelijke terras, waardoor aanpassing van het oude terras noodzakelijk was. Het eindresultaat mag gezien worden! Het is niet alleen een fraai terras geworden, het ligt ook nog eens fraai direct aan de molenvijver en is voor de veiligheid voorzien van een hekwerk.

De Vief Heringe nam verder ook de tuinzaal onder handen. Het is nu nog wachten op de terugkeer van het molenrad, dat door bureau BAT wordt gerestaureerd, maar dat staat een heropening van het terras gelukkig niet in de weg.

achterterras De Vief Heringe
Terras aan de molenvijver, veilig afgezet met een hekwerk
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen