Loop naar de pomp voor de toren van Sittard krijgt een herhaling

Foto: SGN

De dag voor Moederdag werd door het Torencomité aangegrepen om nog wat inkomsten te genereren voor de restauratie van de toren van de Grote Kerk.

Dat gebeurde onder het motto: ‘Loop naar de pomp voor je moeder én de toren’, een motto dat is geïnspireerd door de ‘Loup nao de pómp’-concerten die de Sittardse kapel TisNiksenTwurtNiks elk jaar op carnavalsmaandag geeft bij de stadspomp op de Limbrichterstraat.

Velen bezochten de bij de – overigens droogstaande – stadspomp opgestelde kraam om er wat leuks voor moeder te kopen en tegelijkertijd het Torencomité te steunen. Behalve de bekende Torenwijn en Torenspekken waren er enkele leuke collectorsitems te koop, waaronder torenparaplu’s, door Galerie Michel Knops geschonken blikjes met door Guus van Eck geschilderde stadsgezichten (inclusief kerktorens), een LP met bekende liedjes over de kerktoren, maar dan in een nieuwe uitvoering. De LP zit in een fraaie hoes, die het nodige fotomateriaal bevat en op zichzelf al de moeite waard is. Wie geen platenspeler heeft kan de muziek overigens via internet downloaden.

Wie de kraam heeft gemist krijgt op zaterdag 19 juni een herkansing: dan luidt het motto vanzelfsprekend ‘Loop naar de pomp voor je vader én de toren’.

Cookieinstellingen