Scouting Sint Jozef vraagt college om leges te schenken

<em>Na de brand inn 2020</em>
Na de brand inn 2020
Foto: SGN

Stichting Scouting Sint Jozef werd in februari 2020 getroffen door een brand in het clubgebouw aan de Molenweg in Sittard.

De door onbekenden gestichte brand heeft de vereniging zwaar geraakt. Scouting Sint Jozef schrijft in een brief aan het gemeentebestuur dat met het door de verzekering toegekende geld een soberder herbouw kan worden gerealiseerd dan waarop werd gehoopt.

De ambitie om van het gas af te gaan en een zo klimaatneutraal mogelijk gebouw te realiseren lijkt daarmee van tafel. Voor herbouw van het uitgebrande bouwdeel komt de stichting 25.000 euro tekort en mogelijk is ook een sanitaire voorziening en douche voor mindervaliden niet haalbaar.

Scouting Sint Jozef is vervolgens bij de voorbereiding van de aanvraag voor de omgevingsvergunning enorm geschrokken van de hoogte van het legesbedrag dat met de vergunning is gemoeid: 15.000 euro.

De verleden jaar door Scouting Sint Jozef gestarte crowdfundingsactie stokte bij 11.000 euro, waar was gerekend op 40.000 euro. Veel bedrijven en sponsoren hielden vanwege de coronacrisis de hand op de knip en inzamelacties waren vanwege de coronamaatregelen niet toegestaan.

Reden voor het scoutingbestuur om het College nu te vragen om de bouwleges te schenken. Dan kan Scouting Sint Jozef dat geld besteden aan een beter verwarmingssysteem en hoeft niet te worden teruggevallen op een gasgestookte HR-ketel.

Cookieinstellingen