Sjraar Cox waarnemend burgemeester in Eijsden-Margraten

<em>Sjraar Cox bij zijn afscheid als burgemeester van Sittard-Geleen</em>
Sjraar Cox bij zijn afscheid als burgemeester van Sittard-Geleen
Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Oud-burgemeester van Sittard-Geleen Sjraar Cox is gisteravond benoemd tot waarnemend burgemeester van Eijsden-Margraten.

Daarmee keert hij terug op bekend terrein, want hij was er vanaf 1982 raadslid voor de PvdA en van 1990 tot 1992 wethouder. In 1994 werd hij burgemeester van Diever in Drenthe. Via Nuth (1997) en Veldhoven (2002) belandde hij in 2006 op de voorzitterszetel van de gemeenteraad van Sittard-Geleen, waar hij tot medio maart vorig jaar burgemeester was.

Cox werd maandagavond direct beëdigd als waarnemend burgemeester door waarnemend gouverneur Johan Remkes, nadat deze de fractievoorzitters van Eijsden-Margraten van de benoeming op de hoogte had gesteld.

Cox neemt in Eijsden-Margraten vanaf vandaag het burgemeesterschap waar in afwachting van de benoeming van een nieuwe burgemeester die Dieudonné Akkermans gaat opvolgen. Akkermans nam ontslag vanwege een integriteitskwestie: zijn betrokkenheid bij de affaire Vrehen.

Als waarnemend burgemeester zal Sjraar Cox trachten goede bestuurlijke verhoudingen binnen het gemeentebestuur van Eijsden-Margraten te continueren en te verbeteren. Verder dient de waarnemend burgemeester een goed functionerend openbaar bestuur in de gemeente Eijsden-Margraten te bevorderen met open verhoudingen naar alle fracties toe naast het bevorderen van betrokkenheid en participatie van de burgers bij en in het gemeentelijk beleid.

Cookieinstellingen