Stichting De Laammaekesj: ‘Laammaekesj zeen veer allenej’

Zittesje vastelaovesvaan
Foto: Stichting De Laammaekesj

Hoewel carnaval nog ver weg is en door alle coronaperikelen misschien wel verder weg lijkt dan ooit, dooft het ‘vastelaovesvirus’ bij veel mensen nooit.

Zo ook bij Mitchell Cremers, Maurice Indemans en Rob Sprengers. Het drietal is jaren actief geweest binnen de Sittardse carnaval en heeft nu Stichting De Laammaekesj opgericht.

Greutsj op Zitterd en ózze Zittesje Vastelaovend oftewel ‘Trots op Sittard en onze Sittardse Carnaval’ is wat we voelen en uit willen dragen en met dit motto in ons achterhoofd willen we een leuke bijdrage leveren aan de instandhouding van de Zittesje vastelaovend“, aldus Maurice Indemans.

Dat moet gebeuren door het organiseren van eigen leuke activiteiten en evenement(en), niet enkel in de carnavalstijd maar door het jaar heen, zo mogelijk in samenwerking met andere organiserende partijen en – vanzelfsprekend – zodra dat weer verantwoord is.

Stichting De Laammaekesj heeft in de aanloop naar de oprichting alvast een nieuwe Zittesje vastelaovesvlag ontwikkeld, waarop het oude stadswapen van Sittard staat op de bekende rood-geel-groene achtergrond, met in de groene baan het silhouet van het historische centrum van de stad.

Het enthousiasme voor deze vlag – in twee verschillende formaten te koop – is enorm en de tweede druk lijkt er snel aan te komen. “Dat geeft maar weer aan hoe Sittard en de Sittardse Carnaval leeft onder de mensen. Men is trots op Sittard en wil dit, op deze manier, laten zien en uitdragen”, aldus Rob Sprengers.

“We voelen ons vereerd om dit te kunnen doen en uiteraard degenen die dit mede mogelijk maken dankbaar. We hebben geen commercieel doel en zullen opbrengsten gebruiken om weer nieuwe activiteiten te ontplooien en de Zittesje Luuj te verrassen met mooie activiteiten en leuke items”, aldus Mitchell Cremers.

De heren kijken uit naar hét moment (post-COVID) dat ze de geplande activiteiten en evenementen met iedereen mogen delen. Het eerste muzikaal evenement staat klaar en belooft een waar Zittesj muzikaal spektakel te worden. Zodra duidelijk is wanneer er weer volgens het ‘oude normaal’ feest kan worden gevierd maakt Stichting De Laammaekesj datum en plaats van dit evenement bekend.

Vandaag gaat – om 11:11 uur – de website van Stichting De Laammaekesj online. Verder zijn De Laammaekesj te volgen op social media.

Dossier: Carnaval

Reacties